Tuesday, 12 April 2011

Fiber Soluble - Minuman serat harian sedap dan terbaik

kebanyakan pakar kesihatan berpaendapat bahawa 90 % penyakit bermula dari usus.setiap hari kita terdedah kepada toksin yang tinggi melalui pencemaran air,udara dan makanan.

Dalam badan manusia terdapat 2 usus iaitu usus kecil dan usus besar. Dinding usus kecil berperanan menyerap zat-zat makanan seperti vitamin, protein, zink dan sebagainya . Usus besar pula berperanan menyerap khasiat seperti karbohidrat, lemak dan juga mineral.

Apabila terlalu banyak toksin yang melekat pada dinding usus,ia akan menyerap sekali zat dan khasiat pemakanan.Ini akan terbawa sekali ke organ dalam badan seperti pankreas, buah pinggang, hati, limpa dan lain-lain lagi. Lama kelamaan toksin yang terkumpul dalam organ ini akan mengganggu dan melemahkan system organ itu sendiri. Kesannya akan berlaku masalah dan sakit yang dihadapi oleh tubuh.

Kata Dr. Bernard Jensen ;
“Jika toksin di dalam tubuh tidak dibersihkan, ia akan menghalang penyerapan zat makanan serta menghalang peningkatan kesihatan dan minda”.

Gejala dan masalah akibat usus kotor
Keletihan, alahan, cirit-birit, insomnia, sakit kepala, sembelit, Gastrik, Obesiti, Kenser kolon, Darah Tinggi, Kencing Manis, Gout, Buah Pinggang dan sebagainya.

Fiber Soluble - Minuman serat harian sedap dan terbaik.
Fiber Soluble berperanan menyerap bahan buangan seperti toksin dan menyingkirkannya melalui usus besar, kulit, buah pinggang dan juga hati. dan makanan. setiap hari

No comments:

Post a Comment